Key West, Florida og Karibia i ett

Klarer du ikke helt å bestemme deg for om du vil reise på ferie til Florida eller til Karibia, hvorfor ikke reise til Key West? Hit kjører du med bil fra Miami. Det er en 4 timers tur utover i havet på et finurlig brosystem med over 40 broer, mens du passerer steder som Key Largo, Islamorada, Marathon og Stock Island før du kommer fram til koralløya Key West.

Dette stedet er kanskje mest kjent for at forfatteren Ernest Hemmingway bodde her, før han senere flyttet til Cuba, og her skrev han noen av sine mest berømte romaner mens han slappet av på baren Sloppy Joe's. Stemmningen og atmosfæren på Key West føles nesten mer karibisk enn amerikansk, for her foregår det meste i et avslappet tempo, før dagen avsluttes med den berømte solnedgangen fra Mallory Dock.

Key West er det sørligste punktet i Florida Keys og på det amerikanske fastlandet, og her er du faktisk bare 14 mil unna Cuba. Byen har et rikelig utvalg av barer, kafeer, restauranter og butikker, og har massevis av forskjellige aktiviteter som du kan være med på. Snorkling, dykking, fisking eller turer med båt er noe av det du kan gjøre i Key West. Byen har mange vakre trehus bygget i spansk kolonistil, deriblant huset til Ernest Hemmingway som i dag er en av de største turistattraksjonene på Key West. Mange av disse trehusene er i dag pensjonater hvor du kan overnatte i et par netter, som det populære Orchid Key Inn, men Key West har også større hoteller som Santa Maria Suites Resort med veldig god standard.

Her finner du mer om Hoteller i Key West

Skal du reise på ferie til Florida og er på utkikk etter å oppleve en litt annen type utflukt enn alle temaparkene i Orlando, hiv deg i bilen å start kjøringen sørover. Et besøk til Key West er noe du aldri glemmer. God ferie til Florida.