Dykking i Key Largo

Reiser du til Florida for å dykke, kommer du vanskelig utenom de flotte områdene ved Key Largo lengst sør i solskinnsstaten. På folkemunne kalles stedet ganske fritt oversatt for dykkehovedstaden i verden, og når du begynner å ta Key Largo nærmere i sømmene kan du kanskje begynne å forstå hvorfor.

Kanskje det som Key Largo er mest kjent for dykkemessig er kristus-statuen som ble senket ned på 8 meters dyp av Underwater Society of America på 60-tallet. Dette er helt klart en spesiell opplevelse for dykkere som reiser til Florida.

Det er mange grunner til Key Largo regnes som en topp destinasjon for dykking, og en av dem er jo plasseringen. Golfstrømmen som går opp langs østkysten av Florida, bringer med seg ferske næringsstoffer hver dag kontinuerlig slik at det maritime livet har et fantastisk utvalg av fisk i alle former og farger. Av alle øyene og stedene som tilhører Florida Keys, har Key Largo hele tiden vært favoritten blant seriøse dykkere. Noen velger seg Key West, men det er mere på grunn av nattelivet her.

Se ledige hoteller i Key Largo her.

Uansett hvilken kompetanse og erfaring du har innenfor dykking, så finnes det noe for alle i Key Largo. For de mer erfarne, så må du ta et dykk ned til USS Spiegel Grove. Fartøyet ble senket med vilje i 2002, og er det største skipet noensinne senket utenfor kysten av Florida. Det lager nå et kunstig rev utenfor kysten. Det ligger på litt dypt vann, og her kan du treffe på litt sterke strømmer.

Molasses Reef betegnes av mange som et av de vakreste revene i hele USA. Det grunne vannet rundt korallrevet, blandet med arter som skilpadder sammen med fargerike fisker, gjør dette til et populært sted for undervannsfotografer. Dette er et spektakulært sted for å ta med seg skrytebilder hjem. Key Largo har et stort utvalg for dykkere, så du kommer ikke til å bli lei av det undersjøiske landskapet her.

Key Largo ligger omtrent midt i mellom Miami og Key West. Det finnes flere gode Hotell i Key Largo i ikke alt for høy prisklasse. Prisene starter stort sett fra ca. 400 kroner per natt og oppover avhengig av standard. God ferie til Florida!