Everglades Nasjonalpark

Ferier i Florida er kjent for sine familievennlige attraksjoner, fra Disney World til Epcot Senter. Fornøyelsesparkene i Orlando har satt den amerikanske staten på kartet som et ledende reisemål for både amerikanere og internasjonale turister. Men hvis du allerede har besøkt de fleste av Floridas fornøyelsesparker eller du rett og slett er opptatt av å se mer av Florida enn det som tilbys av temaparkene, kan det fascinerende Everglades sør i Florida være akkurat det du leter etter.

Everglades nasjonalpark dekker over 1,5 millioner hektar med land, og er ofte beskrevet som en stor myr. I virkeligheten er det teknisk sett en våtmark ettersom vannet ikke er helt stillestående og flora og fauna som du finner her, er langt mer avansert enn hva ordet myr antyder. Dette økosystemet er vertskap for en rekke av dyreliv, inkludert amerikanske alligatorer og krokodiller, skilpadder, hegre og den sjeldne Florida panteren bor også her, men observasjoner av dette dyret er få og langt mellom.

Forskjellige turstier er kanskje den beste måten for besøkende å utforske severdighetene i Everglades på. En av de mest populære er Royal Palm / Anhinga.  På denne stien kan du se et utrolig tverrsnitt av dyrelivet, både under og over vann. Turer med luftputebåter og andre båtturer er også en populær måte å oppleve Everglades på.

Selv om Everglades er en av de beste stedene for en ferie i Florida, er det ikke helt uten risiko du besøker nasjonalparken. Den amerikanske alligatoren har vært kjent for å angripe mennesker tidligere, men dette er i dag relativt uvanlig, og risikoen er lav sammenlignet med steder som villmarken i Australia. Til sammenligning er nesten myggen en større trussel i Everglades, spesielt om sommeren. Planlegger du en tur til solskinnsstaten, bør du absolutt få med deg et besøk til Everglades. God ferie til Florida.

Kommentarer