Art Deco i Miami


Miami er ikke bare Floridas nest største by og inngangsporten til Karibia for mange som reiser på cruiseferie, men det er også hjem til en av verdens mest fantastiske Art Deco områder, kjent som Ocean Drive som du finner i South Beach, Miami. Art Deco som en arkitektonisk stil feiet over verden etter den vellykkede verdensutstillingen i Paris i 1925. Det var her at den veldige distinkte stilen, som var inspirert av de nylig oppdagede og spennende gravene til de egyptiske faraoene ble aktivt promotert.

Denne ultra-moderne stilen fanget også oppmerksomheten til John Collins og Carl Fisher, som var opptatt med å konvertere det tidligere ugjestmilde området Mangrove Swamp, til en ledende turistdestinasjon nå kjent som Miami Beach. Dette var et langsiktig prosjekt som tok mange år å gjennomføre, men på den tiden da planene for det som nå Ocean Drive ble trukket opp i 1920, var Art Deco definitivt den arkitektur som var populær, og dette forklarer litt hvorfor det er slik overflod langs denne unike gaten.

Litt avhengig av rådende vindretning for landing av fly, kan passasjerer som reiser til Miami flyplass, passere over Ocean Drive på innflygningen, og gi et spektakulært glimt av hva som venter passasjerer når de kommer seg ned på landjorden. De fleste av hotellene som ligger langs Ocean Drive, tilbyr fargerike og klassiske eksempler på Art Deco-arkitektur, sammen med villaer, nattklubber, barer, butikker og mange andre bygninger.

Her finner du Hoteller i Miami

De sterke fargene forsterkes av det lyse sollyset her i Florida, og skarpe malte streker og kantete arkitektur gir en spektakulær opplevelse du kan se i dette ferieparadiset. Faktisk så er kvaliteten på lyset, kombinert med Art Deco bakgrunnen, noe av det som har ført til at South Beach har blitt et av de beste stedene for fotografering i USA, og mange reklamekampanjer blir laget her.

Mange som tilbringer ferien ved South Beach, reiser gjerne inn til byen for å prøve en av Miamis mange herligheter, og litt lenger ut til Everglades National Park. Andre kombinerer et opphold i denne klassiske Art Deco-destinasjonen, med en uke i temapark himmelen, ved Orlando eller Kissimmee, fire timers kjøretur med bil. Ingenting kan vel være bedre enn utseendet og følelsen av 1920-inspirert arkitektur, kombinert med solskinnet og strendene i Florida. God ferie.