Temaparker i Orlando

Det er nesten umulig å reise på ferie til Orlando i Florida uten å besøke noen av temaparkene der. Fra Disney til Universal, Sea World og mange andre mindre i tillegg. Noen av favorittene kan du lese om her.

The Walt Disney World Resort er nesten en ferie i seg selv. Med fire hovedparker og to vannparker alt sammen i én, kan du se at det er mye mer enn en dags aktiviteter å se fram til her. The Magic Kingdom er hjemmet til det kjente Askepott-slottet, men det finnes også mange andre attraksjoner her. For eksempel kan du se presidentene i USA eller besøke Tom Sawyer's Island. Med massevis av karuseller for alle aldre vil du ikke ha en sjanse til å lure på hva du skal gjøre videre. Hvis du liker vannparker da ikke går glipp av Disney's Blizzard Beach. Denne parken har alle slags sklier og rør for å teste nervene dine. Den mest spektakulære har en 37 meter lang vansklie hvor du nærmest stuper ned i fritt fall.

Universal Studios er den andre store temaparken i Orlando. Den inneholder to temaparker, den ene heter Islands of Adventure. Her finner du vannsklier og berg og dalbaner, pluss mye mer for de mindre eventyrlystne medlemmene av familien. Når du har prøvd det meste der, kan du besøke Universal Studios også. Du finner nok av underholdning her, og det meste handler om noen av de mest berømte Universal TV-programmene og filmene, så se opp for figurer som Simpsons og Shrek. Siden området blir brukt til diverse filminnspillinger, kan du kanskje få et glimt inn i en film de spiller inn også.

En temapark du kanskje ikke har hørt om heter Wonderworks. Denne tar sikte på å underholde ditt sinn, og den gjør det veldig bra faktisk. En av utstillingene viser deg hvordan det ville være å leve gjennom et jordskjelv som måler 5,3 på Richters skala. Det er også flysimulatorer her hvor du kan forsøke å lande romfergen Discovery. Wonder Coaster gir deg en unik berg og dalbane ulikt noe annet du har prøvd.

Til slutt bør du ikke gå glipp av SeaWorld, da dette blir en stor dag for familien. Du kan her få en nærmere titt på blant annet pingviner, skilpadder, sjøløver og delfiner enn du noensinne har vært før. Parken er en av de mest besøkte i Orlando, og det er ikke uten grunn. Husk å ta med deg et kamera som tåler en vannsprut, for det blir det garantert mange av. Dette er bare noe av det Orlando har å by på, men du rekker uansett ikke å få med deg alle fornøyelsesparkene i løpet av en ferietur. God tur til Florida!

Kommentarer